Menu Zavřeno

Vinařství pod Radobýlem

Vinařství pod Radobýlem

Vinařství pod Radobýlem

První z našich partnerských vinařství, které se vám prostřednictvím našich balíčků představí, je nově založené Vinařství pod Radobýlem.

Vinařství pod Radobýlem vzniklo v roce 2012 se záměrem stát se inovativním vinařstvím. Vznikem vinařství si zakladatel a velký  milovník vína splnil svůj sen. Záliba ve vínu přerostla z celoživotního koníčku až do podoby ambiciózního projektu vinařství.

Věříme, že víno z Čech má velkou budoucnost a oblast pod vrchem Radobýl obrovský potenciál. Majitel vinařství se svými spolupracívníky vytváří jeho novodobou vinařskou historii, aby se o zdejší víno mimořádné kvality podělil se světem.

Vyrábí kvalitní suchá vína. Jejich víno chutná tak, jak má víno z tohoto regionu chutnat. Zakládají si na čisté chuti révy vinné. Vína nechávají prokvasit dosucha, což jim dává skvělý předpoklad k použití v gastronomii. Čistá chuť radobýlského vína je v tomto směru unikátní a nechá vyniknout jeho eleganci.

V současnosti ve vinařství probíhá výstavba vinařského závodu, který bude nad rámec funkčnosti zároveň i architektonickým skvostem.

Kvalita vína je doplněna elegantním tvarem láhve, moderní etiketou a unikátním skleněným uzávěrem Vino-lok. Vino-lok je v současnosti nejlepším způsobem, jak víno uchránit před pronikáním vzduchu a jeho následným znehodnocením. Skleněný uzávěr s logem vinařství je též barevně sladěn s barvou vína. Bílá vína jsou opatřena průsvitným uzávěrem, zatímco růžové víno má uzávěr růžový. Výjimkou je víno červené, které je uzavřené korkovým špuntem.

V portfoliu Vinařství pod Radobýlem najdete vína bílá, růžová i červená.

Bílá vína: Rulandské bílé, Ryzlink rýnský

Růžová vína: Medard (unikátní víno vzniká kombinací odrůd Neronet, Neuburg a Mopr)

Červená vína: Fratava (potomek odrůd Frankovka a Svatovavřinecké)

Ochutnávejte spolu s námi ta nejlepší vína z českých a moravských vinařství. Vyberte si své předplatné zde!