Menu Zavřeno

Vinařství Na Soutoku

vinarstvi na soutoku

vinarstvi na soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství, které vzniklo v roce 2011.

Zakladatel vinařství, Ing. Karel Průša, CSc. je absolvent oboru Kvasná chemie na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze a kandidaturu (CSc.) získal v Mikrobiologickém ústavu Akademie věd České republiky.

Profesně se zabývá vínem z výrobního i výzkumného hlediska již od roku 1972.

Samotnou výrobou vína se zabývá jeho syn, Ing. Karel Průša ml., absolvent oboru Biochemie a biotechnologie a oboru Technologie potravin na pražské VŠCHT.

Karel-a-Karel-Prusa

Poloha vinařství

Výrobní prostory Vinařství Na Soutoku se nacházejí v malebné jihomoravské krajině na samotném okraji města Břeclav. Ve vzdálenosti 15 km od sídla je soutok řek Moravy a Dyje, magické místo, které představuje geograficky nejjižnější bod Moravy a zároveň místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem.

Ve vzdušné vzdálenosti 10 km od vinařství se zase nachází bod, kde se setkávají tři ze čtyř moravských vinařských podoblastí:  Mikulovská, Slovácká a Velkopavlovická. Dá se tedy říct, že se vinařství Karla Průši nachází přímo „v srdci“ Moravské vinařské oblasti.

Vinice

Hrozny pro výrobu vín ze 100% pocházejí z vinic přátel vinaře. Vlastní vinice tedy Vinařství na Soutoku nemá. Důvod je jednoduchý, chce se naplno věnovat práci ve sklepě a poskytovat dokonalý servis zákazníkům. K  dodavatelům hroznů má absolutní důvěru, protože se většinou jedná o velmi blízké přátele, kteří mají s prací ve vinici celoživotní zkušenosti a praxi a kteří dodávají hrozny významným moravským producentům už desetiletí. Nákup hroznů od více dodavatelů vanřům také poskytuje možnost si surovinu kontrolovat už ve vinici a pečlivě vybírat. Do vinařství Karla Průši jsou přijímány opravdu jen ty nejzdravější a nejlépe vyzrálé hrozny.  Vinař každý rok pečlivě vybírá nejlepší hrozny z celé Moravy a vždy z těch nejlepších poloh pro danou odrůdu .

Nenechte si ujít výjimečná vína z podobných vinařství. Vyberte si své vinné předplatné!

Jpeg