Menu Zavřeno

Novinky z Vinařství pod Radobýlem

Novinky z Vinařství pod Radobýlem

Novinky z Vinařství pod Radobýlem

Naše oblíbené Vinařství pod Radobýlem jsme vám představovali už několikrát. Vínka z pod litoměřického vrchu Radobýlu jsme ochutnávali v rámci našeho úplně prvního balíčku. Krátce nato jsme navštívili slavnostní svěcení kapličky nad vinicemi, které jsme vám nafotili a povyprávěli jsme vám o něm.

Co se od naší poslední návštěvy na Radobýlu změnilo?

Portské z Radobýlu

Při sklizni hroznů ročníku 2017 se vinaři pod Radobýlem poprvé pustili do výroby fortifikovaného vína, které bude zrát v dubovém sudu Mercier. Radobýlské “portské” bude z intenzivní odrůdy Fratava , která vyrostla na jižním svahu, hned za vinařským domem. I v příštích letech se tedy máme na co těšit.

sud mercier Radobýl

Sekt z Radobýlu

Právě teď radobýlští vinaři finalizují nápady na výrobu vlastního sektu. Tím příjemně osvěží své portfolio o bublinky. Použitým  materiálem bude královská odrůda Pinot Noir.

pinot noir Radobýl

Odhalení vlajkové lodi vinařství

Během minulého týdne se vinaři rozhodli, že již během jara 2018 nalahvují Pinot Noir 2016, který se stane vlajkovou lodí vinařství. Jedná se o panenskou sklizeň vinohradu přímo za vinařstvím, která na jižním svahu Radobýlu krásně dozrála do pozdního sběru a od podzimu 2016 zatím odpočívá v dubových sudech. Nyní je ve fantastické kondici, tudíž se těšíme, že ji brzy také ochutnáme.

Pinot noir Radobýl

Vína z Radobýlu pijí i největší osobnosti ústeckého kraje

25. ledna v Ústí nad labem proběhlo v ústeckého hotelu Clarion slavností vyhlašování ankety Osobnost ústeckého kraje za rok 2017. Zde byla podávána právě vína z Radobýlského vinařství.

Chcete ochutnat výjimečná vína z Radobýlu? Ještě není pozdě objednat si svůj únorový balíček.