Menu Zavřeno

Slánský salon vín

Slánský Salon Vín

Slánský Salon Vín

Už za tři dny se ve Slaném na Slánském Salonu Vín sejdeme se zkušenými i začínajícími milovníky vína. Salonu se zúčastní 7 tuzemských i zahraničních vinařů a vy tak budete moci ochutnat až 67 vzorků.

Vína budou prezentovat a nalévat k ochutnání samotní vinaři. Vy tak dostanete jedinečnou příležitost popovídat si z oka do oka s lidmi, kteří vínu, které budete pít, zasvětili svůj život. Můžete tak zjistit třeba to, jak vypadá pracovní den vinaře a jestli vůbec v jeho životě je den, kdy nepracuje.

Které vinaře budete moci vyzpovídat?

Mezi vystavovateli nechybí naše tradiční partnerská vinařství, jako je Vinařství Černý Valtice a Vinařství Konečný. Pro sedmý ročník Salonu jsme ulovili i nové vinařské tváře, jako je Vinařství B/V, Vinařství Skrášek a další. Mimo tyto pro vás máme třeba i 10 vynikajících vzorků, které jsme dnes přivezli až z Francie.

 

Jak probíhá výběr vzorků a samotné ochutnávání?

Nečekejte žádnou řízenou degustaci, na našem Salonu vás mezi vinaře vypouštíme zcela samostatně a je na vás a vašich zjišťovacích schopnostech, která vína ochutnáte. My vás samozřejmě vybavíme tím nejnutnějším – brožurkou se seznamem vystavovatelů a jejich vzorků se stručným popisem každého z nich a tužkou.Tužka je obzvlášť důležitý nástroj, neboť vám pomůže zaznamenat, kterého vína chcete celý karton, které jen jedno a které už nechcete nikdy ochutnat.

Vybraný vzorek vína získáte tak, že za degustační porci (jejíž množství se pravděpoodbně s postupujícím dnem bude zvyšovat) s vinařem směníte barevný lísteček s číslem. Tyto budou na prodej u vstupních dveří za symbolickou cenu 15 Kč za kus. Kdykoliv v průběhu večera se samozřejmě ke vstupním dveřím můžete vrátit, popovídat si s naší babičkou a zajistit si několik dalších vzorků.

Lístky na degustaci si můžete koupit u naší babičky.

 

Jak to na místě vypadá?

Nečekejte žádný malý salonek, kde si s ostatními návštěvníky budete vzájemně šlapat po naleštěných botách. Vzhledem k většímu počtu vstupenek prodaných v předprodeji bude otevřen i velký sál MC Grand. Díky tomu bude každý degustátor mít prostor i židli, kde si mezi jednotlivými vzorky odpočinout a vydýchat se. Okamžiky, kdy vaším hrdlem nebude proudit víno, můžete rovněž proložit drobným občerstvením a čistou vodou. To bude připraveno v pohotovostní poloze na blízkých stolech.

 

Do pátku máte možnost koupit si lístky v předprodeji v naší rodinné Vinotéce U Jana Amose ve Slaném za symbolických 50 Kč. Na místě pak už za 100 Kč.

Máte to k nám daleko a přesto chcete ochutnávat ta nejlepší česká a moravská vína? Můžete! Stačí se přihlásit k odběru našeho vinného předplatného, které doručujeme až ke dveřím vašeho domu.