Menu Zavřeno

Vinařství Baláž

Vinařství Baláž

Vinařství Baláž

Vinařství Baláž sídlí ve vinařské  jihomoravské obci Dolní Dunajovice. Zde také obhospodařuje většinu svých vinic.

Roční produkce se, v závislosti na charakteru a vývoji ročníku, pohybuje mezi 40 – 45 tisíci lahví. Vinaři se zaměřují především na bílé odrůdy vína. Ty tvoří až 70 % celkové produkce.

Přirozené půdní, klimatické a mikroklimatické podmínky Mikulovské vinařské podooblasti  i jedinečné podmínky místních vinic jsou pro pěstování bílých odrůd  ideální. Ve většině případů jde o tradiční a historicky osvědčené odrůdy jako Ryzlink vlašský, Rulandské bílé, Ryzlink rýnský. Z červených se pak jedná například o Rulandské modré nebo Frankovku. Záměrem Vinařství Baláž je produkce špičkových, originálních a typických vín, které díky unikátnímu charakteru a senzorickému projevu nedávají důvody k pochybám o svém původu, ani o jedinečnosti vinic, ze kterých vzešly.

 

Vína z Vinařství Baláž jsou držiteli četných ocenění. Jen za rok 2016 můžeme zmínit mimo jiné o zlatou medaili jakostního Irsai Olivera a stříbrnou medaili pozdního sběru Kernera z pražské přehlídky vín Prague Wine Trophy. Dále stříbrné medaile kabinetního Muškátu Moravského z Mezinárodní soutěže vín v San Francisku a nebo zlatou medaili pozdního sběru Ryzlinku rýnského a stříbrné medaile pro Rulandské bílé v pozdním sběru a pro kabinetní Sauvignon z Mezinárodní soutěže vín v Bukurešti.

V našem vinném balíčku ochutnáte právě zmiňovaný Ryzlink rýnský a Rulandské bílé.

Už jsou vaše chuťové buňky připraveny? 🙂